Northern Winter Beat 2016 – Dag 3

Efter at være blevet ramt af influenza i Northern Winter Beats efterdønninger, har jeg først nu fået lejlighed til at færdiggøre trilogien af NWB 2016-anmeldelsen.

Lørdag den 30. januar var afslutningsdagen på tre dages alternativ musikfestival i hjertet af Aalborg, og det må siges at have været en gedigen succes.

Vores tredjedagsoplevelse var en blandet pose bolsjer, men alt i alt er Northern Winter Beat et velkomment farverigt indslag på en grå aalborgensisk musikscene.

Big Harp

Huset var første stop på lørdagens program efter en gang lækre fedtede spareribs på Søgaards Bryghus. På Hasserisgade var der dog kø til koncerten med danske Palace Winter – eller hvad vi troede var en kø. Efter få minutter gik det op for os, at personerne i køen var på venteliste for at komme til koncerten, da der åbenbart var fyldt op (brandkode og sådan noget).

Med et stramt program og ingen lyst til at stå glanende på gangen forlod vi derpå Huset og søgte mod 1000Fryd, hvor amerikanske Big Harp spillede.

Big Harp var lige så interessant som en DK4-dokumentar om møller i Holland, men den amerikanske trio fik heller ikke meget hjælp af et modløst publikum.

Hvad kan jeg ellers sige om koncerten? Meh.

Big Harp: 1,5 ud af 6 på kedelig-indierock-skalaen

Adrian Crowley

Efter at være blevet undervældet af Big Harp, gik vi mod Skråen for at få ordentlige pladser til hovednavnet Tallest Man on Earth.

Men som opvarmning gik den irske singer-songwriter Adrian Crowley på scenen, og der gik ikke lang tid, før vi blev lullet i søvn.

Irerens rolige gemyt og dybe stemme gjorde hele koncerten til en mærkværdig rejse ind i et surrealistisk drømmeland. Crowley burde ikke have stået for opvarmningen, da gabene hurtigt indfandt sig blandt de tilstedeværende publikummer.

Jeg er sikker på, at Crowley ville have været et hit på en mindre scene og med et andet publikum. På Skråen not so much.

Adrian Crowley: 2 ud af 6 på søvndyssende-folkish-drømmeskalaen

Tallest Man on Earth

Den koncert, de fleste havde ventet på, var den excentriske svenske folkkonge Tallest Man on Earth aka Kristian Matsson.tallest man

Lidt skuffende havde Tallest Man et backing band, som udviskede folkelementet i en vis grad. Men på den anden side blev Tallest Mans mere stille numre forstyrret af fem procent af publikum, der troede, de var til debatklub i en kælder i 1870’ernes Nordirland.

Debatklubben generede tydeligt hovedparten af publikum, som gang på gang tyssede og råbte “Så ti da stille” efter de forstyrrende elementer. Også Matsson var frustreret og påpegede det flere gange, da han skruede yderligere ned for volumen, når snakken gik for vidt. Det betød, at de talende pludselig var nemme at udpege, hvilket fik dem til at lukke munden for en kort stund.

Udover snakken og en del nyere numre fik Tallest Man-fans også smagsprøver på de mere klassiske Matsson-sange som eksempelvis “The Dreamer” og “Love is all”.

Alt i alt en solid præstation af den karismatiske svensker, som virkede til at være i sit es på scenen. Synd, at en lille del af publikum ikke satte pris på det.

Tallest Man on Earth: 4 ud af 6 på autentisk folk-skalaen

Spidergawd

Sidste stop ved denne Northern Winter Beat var et larmende et af slagsen. På Studenterhuset blev der headbanget for vildt, da Spidergawd gav den gas på scenen.

Cadeau for svenske Spidergawds entusiasme (især trommeslageren), men bandet gav undertegnede hovedpine, og jeg må nok erkende, at jeg er for gammel til hjerneeliminerende heavy rock.

Fans af genren så dog ud til at nyde det, så fra et objektivt standpunkt leverede bandet en fantastisk oplevelse for de tilstedeværende.

Spidergawd: 3 ud af 6 på vi-smadrer-vores-instrumenter-skalaen

Reklamer
Northern Winter Beat 2016 – Dag 3

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s