Northern Winter Beat 2016 – Dag 2

Hvor vi ramte plet alle tre gange om torsdagen, gik det lige modsat fredag aften på andendagen for Northern Winter Beat.

Lee Ranaldo

Nummer 33 på Rolling Stone Magazines liste over de bedste guitarister nogensinde – hvad kunne gå galt?

Alt.

Først og fremmest havde jeg begrænset forhåndskendskab til kultbandet Sonic Youth, hvor Lee Ranaldo jammede fra 1981 til 2011. Men jeg havde hørt et par af deres sange op til koncerten, og det lød lovende. Derudover virkede en akustisk intimkoncert med Ranaldo som en perfekt introduktion til Sonic Youths univers.Lee Ranaldo

Desværre spillede Ranaldo udelukkende egne sange, som til forveksling lød identiske. Ranaldo trak ofte sangene ud til syv-minutters-sekvenser, og flere gange troede publikum, at et nummer var forbi – men så fortsatte han yderligere to minutter. Derudover var der et par bizarre optrin, hvor Ranaldo bl.a. forsøgte sig med en violinbue på guitaren (måske et signaturtræk?). Ved det sidste nummer tog han endda klokker frem og ringede febrilsk med dem – hvorefter klokkerne blev smidt på gulvet.

Det hjalp heller ikke Ranaldo, at Utzon Center havde en pivringe akustik, og højtalerne virkede som et discountkøb nede fra Aldi.

Af positive ting var det en fremragende udsigt over Nørresundby fra Utzon Centers 1. sal, og Lee Ranaldo var en glimrende historiefortæller. Faktisk ville jeg gerne have betalt for at høre Ranaldo fortælle historier gennem hele koncerten.

Ranaldo gav et sympatisk indtryk som person, men koncertmæssigt var det monotont, halv-bizart og auditivt pinefuld. I’m too young for this!

Lee Ranaldo: 1,5 ud af 6 på den akustiske skala

Camilla Sparksss

I den hårde blæst bevægede vi os videre til Studenterhuset, hvor vi fangede det allersidste minut af Elevatorfører, som vi nok skulle have prioriteret over Ranaldo. Også bedømt ud fra publikums slutreaktioner.

I salen ved siden af var det nu canadiske Camilla Sparksss, der gik på scenen. Egentlig var det ikke en koncert, vi prioriterede, men den passede med tidsplanen. Efter at have bestilt øl lød der et skrig som fra en Stanley Kubrick-film, og jeg var millimeter fra at tabe de gyldne dråber, jeg havde købt sekunder forinden. Oppe på scenen stod Sparksss og skreg sin sjæl ind i mikrofonen, og efter få minutter gik det op for os, at dette var sangerinden fra gårsdagens eminente koncert med Peter Kernel.Camilla Sparksss

Trods Camilla Sparksss havde virket lettere skinger i selskab med Peter Kernel, fik hun for alvor afløb for sit skrigeri i aftenens solokoncert. Efter hvert nummer lød der et musestille og ganske henrivende “Thank you”, som var en kontrast til numrenes intensitet.

For ikke at få tinnitus valgte vi halvvejs at forlade koncerten – men props for at Sparksss fik sat gang i publikum med sin egen vigorøse stil. Personligt måtte jeg dog melde pas – I’m too old for this!

Camilla Sparksss: 2 ud af 6 på skrigeriskalaen

Bottlecap

De svenske drengerøve fra Bottlecap lukkede aftenen på Budolfihus i det tidligere Nordea. I et lokale, som lignede en forladt Lykkebo-lejlighed, samlede der sig 35 mennesker til endnu et bizart fredagsindslag. Klædt i gult bankede de tre drenge op for deres “Juicy in-your-face-rock with a touch of ADHD”, og jeg må erkende, at de gav den gas.

Tempoet var højt, og den svenske trio begyndt at storsvede efter få sekunder. Jeg kunne sagtens se fascinationen ved Bottlecap, men igen blev musikken nedprioriteret over sceneshowet. Fans af hård energisk rock fik dog opfyldt deres behov i den nedlukkede bank.

Forventningerne var fra start ikke særlig høje til fredagens program, og de forventninger blev indfriet. Desværre gik vi glip af EXEC, DJ Impunkt Messer og Elevatorfører, som vi i retroperspektiv burde have overværet. Men hver sin smag – og uanset hvad var hele aftenen en oplevelse, vi vil huske. Bring on Saturday!

Bottlecap: 2,5 ud af 6 på Juicy in-your-face-rock with a touch of ADHD-skalaen

Reklamer
Northern Winter Beat 2016 – Dag 2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s