Dåbstallet falder, og det er åbenbart pisse bekymrende!

Minister blæser til kamp mod faldende dåbstal

Det var en af overskrifterne i Jyllands-Posten her til eftermiddag. Kirkeminister Marianne Jelved kalder det endvidere “bekymrende”, at dåbstallet falder og samtidig “afgørende, at Folkekirken også fremover har solid opbakning i befolkningen.”

Hvad er det afgørende for, Marianne Jelved? At Danmarks eksistens fortsat bevares. Nej, hvis Folkekirken ophørte med at eksistere i morgen, ville vi formodentlig finde alternativer til begravelses- og bryllupsceremonier. Så jeg leder stadig efter, hvad det er afgørende for?

Den danske folkekirke - Sinking without a trace since 1994
Den danske folkekirke – Sinking without a trace since 1994!

At det skulle være bekymrende, kan jeg umiddelbart heller ikke støtte op om. Det er bekymrende, at vores sundhedsvæsen gang på gang skal spare hundreder af millioner kroner. Det er bekymrende, at resistente bakterier langsomt gør antibiotika ubrugeligt. Det er bekymrende, at klimaforandringer fortsætter deres udvikling. Det er bekymrende, at herboende ekstremister og højreradikale vinder frem. Det er bekymrende, at folk har stemt Joachim B. Olsen i Folketinget.

At dåbstallet falder, har overhovedet ingen effekt på den almene danske borger.

Kirkeministeriet – en “nyttig” spiller på Christiansborg

Jeg kan sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor vi har en kirkeminister in the first place? På Kirkeministeriets hjemmesider står der: “Ministeriets væsentligste arbejds- og ansvarsområde på kirkeområdet er den danske folkekirke. Dette omfatter tre hovedområder: folkekirkens økonomi, folkekirkens styrelse og folkekirkens personale.

Udover Marianne Jelved er der ansat 73 mennesker i Kirkeministeriet. 73 mennesker til kun at varetage kirkerne. Det er mange lønninger til det falmende overtroiske fænomen, vi alle kender som religion. I alt modtager Kirkeministeriet 767 millioner på finansloven.

Jeg er fortaler for at bevare kirkerne som kulturarv, men derudover burde vi lukke størstedelen af de kirker, hvor præsterne holder gudstjeneste for fire til otte mennesker. Måske vi kunne overføre de sparede kroner til hospitalerne, som rent faktisk redder liv fremfor at give folk en illusion om, at de redder liv via en fiktiv almægtig skaber (det skal siges, at hospitalerne langt fra er fejlfrie – men det må vente til et andet blogindlæg).

Fred være med mennesker, der fredeligt tilbeder en gud – men lad os prioritere liv over fantasi i den virkelige verden.

Das Zimmer direkte fra den bagerste række i din lokale folkekirke.

Kilder

Jyllands-Posten – “Minister blæser til kamp mod faldende dåbstal” – d. 7/5-2015

Kirkeministeriets hjemmeside

Reklamer
Dåbstallet falder, og det er åbenbart pisse bekymrende!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s