PAN AM UDEN PASSAGERER

Ligesom i USA har den amerikanske tv-serie Pan Am ikke formået at tiltrække den almene pøbel i Danmark, hvilket nu har betydet, at serien forflyttes til de evige tv-jagtmarker på TV3 Puls i selskab med bl.a. sublime Mad Men.

Netop Mad Men blev serien sammenlignet med inden premieren, men det kunne seerne hurtigt skyde en hvid pil efter, da de første pauvre afsnit var løbet over skærmen.

Pan Am’s form, plot, skuespil og kunstige kulisser lå milevidt fra den prisbelønnede AMC-pendant, og jeg begyndte kort efter den akavede introduktion at ane en nedadgående kurve i kvaliteten af afsnittene.

I serien følger man fire af Pan Am’s stewardesser i deres vanlige prangende uniform samt to all-american piloter i de døsige og til tider pladderromantiske narrativer.

Pan Am virker generelt som en b-roman, man får med i Ude og Hjemme, og som seer kan man ikke undgå at få fornemmelsen af et monsterpotentiale, som bliver forspildt på det skammeligste.

Golden Globe-nominerede Christina Ricci er kransekagefiguren i serien som den snu rebelske Maggie, men hun har dog den absolut modsatte effekt på undertegnede med overgearet skuespil af værste karat.

Det mest tåkrummende er dog, at Pan Am’s manuskriptforfattere har implementeret et spion-subplot, der sandsynligvis går over i historien som en af de mest tåbelige beslutninger i tv-branchen nogensinde.

Positivt kan dog fremhæves fransk-canadiske Karine Vanasse som den frisindede Colette, der også er klart den mest interessante af seriens protagonister.

Ellers er resten af præstationerne forglemmelige, mens serien haltende forsøger at tage tunge samfundsemner op som eksempelvis undertrykkelsen af befolkningsgrupper og den kolde krig.

Generelt presser ABC et hav af historier ned i de 45 minutter (2 timer inkl. Tv3’s reklameblokke), og det er begrænset, hvor knyttet man bliver til seriens karakterer udover den glimrende Vanasse.

Serien er dog et tamt Piper tomandsfly, som aldrig letter fra jorden, og jeg glæder mig fortsat til, at Mad Men endelig vender tilbage til skærmen i marts, så jeg kan få mit ugentlige vintage-fix.

Pan Am’s degradering til den obskure TV3 Puls giver ikke serien et seer-boost, og det varer sandsynligvis ikke længe, før den crashlander på Christina Riccis enorme pandebrask.

Reklamer
PAN AM UDEN PASSAGERER

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s