Vild Med Affald

Massehysteri er en del af danskernes hverdag, når en “fremragende” ny sæson af danskernes yndlings skralde-tv, Vild med Dans, kører over de danske tv-skærme morgen, middag og aften.

En flok semi-berømtheder dyster mod hinanden i den noble disciplin dans, mens Familien Danmark sidder og slubrer det i sig hjemme på den røde kunstlædersofa med en pose Haribo-mix og en Saltum-sodavand i favnen.

En flok dommere, med sølvskeer oppe hvor solen aldrig skinner, sidder efterfølgende og bedømmer semi-berømthedernes elegante dans, hvorefter værterne begynder på overfladisk small-talk med de storsmilende (eller tudende) deltagere.

De hujende gæster i studiet sidder med deres små danske flag, mens de i ren og skær eufori råber og skriger af Claus Elming, som har forvildet sig til at blive vært, og Christiane Schaum-whatever, der omtrent er lige så irriterende som reklame-klenodiet Harry fra DSB-reklamerne.

Dagen efter er der “dybdeborende” interviews med de udstemte i hovedparten af de danske tabloid-aviser og gribende beretninger om, hvordan det at ryge ud af programmet er som at miste tante Gerda fra Rødovre.

Godaften Danmark har som regel viet mindst fire af de ugentlige programmer til adrenalinpumpende baggrundsstof om “fænomenet”, men for at være fair er Hans Pilgaard og Co. vel heller ikke kendt for journalistisk dybde…

På TV2’s hjemmeside pryder essentielle overskrifter som “Christiane som svensk bondepige” og “Laura og Silas klar til nattefest” det interaktive nyhedsbord i samspil med substansnyheder fra verdens brændpunkter.

De rædselsfulde ugeblade tager en velfortjent pause fra at dække prins Christians sindsoprivende leg med en miniature-traktor i baghaven, og sætter alt ind på at bruge 72 sider på 24-timers dækning af TV2’s tv-flagskib.

Selv TV2’s konkurrent, licensens højborg (D)DR, viger plads på deres hjemmeside til bedøvende ligegyldige nyheder som “Joachim Boldsen ude af Vild med Dans” og “Fogh nu også med i Vild med Dans”

Når Vild med Dans sæson 26 så slutter kan de hungrende lalleglade seere så sætte sig til rette i lædersofaen igen, når DR’s succes-pendant X-Factor starter sin sæson – og så begynder hele det mavekrampende kaos forfra…

Oh, joy!

Vild Med Affald

One thought on “Vild Med Affald

  1. Det sjove er: Så længe folk ser det, så er der penge i det, også fortsætter man. That’s how it works. Det er som om showet er blevet en tradition i de danske familier. Desværre.

    Løsningen er at smide TV’et ud. Gjorde jeg for 3 år siden🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s