En “Høj” Anbefaling

We are going to Copenhagen (foto: Showtime Networks)

Undertegnede har været en trofast følgesvend af den amerikanske serie Weeds, der i seks sæsoner har promoveret marihuana på de amerikanske tv-skærme (promoveret i begrænsede mængder naturligvis *host*).

Serien, der følger familien Botwin på lettere besynderlige eventyr, kører herhjemme på Canal+, der viser de nyeste afsnit, mens TV2 Zulu i tide og utide viser tidligere sæsoner.

I den nye sæson, som efter min mening er seriens klart hidtil svageste, er der i afsnit otte utallige referencer til selveste København, som svigerbror Andy har store planer med i sin fremtid.

“I’m gonna live in Denmark someday”, udtaler Andy, da det danske land første gang bliver nævnt under en samtale med narkohandler/halvhjertet mor Nancy Botwin i skikkelse af gudeskønne Mary-Louise Parker.

Da Nancy sætter spørgsmålstegn ved svigerbroderens drøm, giver han svar på tiltale ved at omtale København som sit mytiske “Shangri-La” (et slags jordisk paradis.red).

At Andy skal møde en dansk femme fatale ved navn Famke er en anden sag, da navnet er af hollandsk oprindelse, men det lader vi ligge…

I en af afsnittets slutscener får København den helt store tur i PR-maskinen, da Andy prøver at overbevise Nancy om, at den danske hovedstad er the place to be:

“Nordic people, very peaceful, extremely low crime rate, high quality of life, universal health care, open-faced sandwiches, bikes everywhere; I’ve done Google street view, it’s like Santas Village.

Og så bliver hyggen selvfølgelig også nævnt – og det endda på dansk:

“Their core-value; get this: hygge – means cosiness, as in relaxed, sedate, stressfree!”

Hygge og København har dermed en mindre hovedrolle i en amerikansk prime-time hitserie med millioner af fans verden over.

En større anbefaling kan vel ikke forventes af Visit Denmark – og det en realitet, uden de har behøvet at løfte en finger eller få danske kvinder til at virke løse på tråden!

En “Høj” Anbefaling

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s