Cool As Don Draper

 

Don himself!

 

Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med Matthew Weiners Mad Men, enten på den ellers ligegyldige TV3 Puls eller via download, synes jeg, du skal reevaluere din TV-taktik.

Mens danskerne savler over populistisk skraldetv som X-Factor (vores licenspenge i fuldt vigør), Paradise Hotel og All Stars, kører Mad Men i alt ubemærkethed hen over TV-skærmen lørdag aften.

Serien er en prisbelønnet amerikansk drama-serie, som følger et fiktivt reklamebureau (Sterling Cooper) i de übercool 60′ere, og som især har centrum omkring showets protagonist, Don Draper.

Don Draper er macho manden, der leder den kreative afdeling i firmaet. Han er, hvad the dames kalder, klassisk handsome, og som kan komme i trussen på hvem som helst, når som helst!

Draper har en del skeletter i skabet (og hvem har ikke det?), men det ignorerer vi let og elegant, da det er mandens macho-stil, der gør ham til definitionen af cool!

“Hvordan bliver man så som Don Draper?”, kan du spørge dig selv!

Jeg bringer her følgende 10 bud, der sender dig i praktik som Don Draper trainee:

1. Begynd at drikke.. Heftigt! Og ikke kun i weekenden! Når du møder på arbejde, fejrer en aftale med en klient, har fået et 4-tal eller har slået mormor i ludo. Det skal være førsteklasses whiskey eller brandy, og du skal helst have det stående i dit skrivebord eller i din skoletaske. Og hvorfor ikke byde dine medmennesker på en lille dram! Don Draper would!

2. Bliv kæderyger! Når Don Draper skal slappe af, er det med en smøg (helst Lucky Strike) i mundvigen! Ud fra serien vil jeg skyde på. at Don Draper ryger omkring 70 om dagen, men mindre kan også nøjes (minimum 40)! Når du holder cigaretten, skal det dog ikke være den normale danske fesne position á la dronningen. Du skal dog stadig holde cigaretten mellem pege- og langefinger, men hånden skal være vandret, og cigaretten skal hvile midt på de to fingre! Når du så tager et hiv, skal du knibe øjnene sammen, hvilket bare forstærker coolness faktoren.

3. Bliv bredskuldret som en hanbjørn. Glem tyrenakken, men skuldrene skal i træning, hvis du vil opnå samme respekt som Don Draper. Brystpartiet skal også pustes op, så jakkesættet sidder så tæt som muligt. Det kan måske se underligt ud, men når man er så cool, er man jo ligeglad! Så det er ned i den lokale gym blandt højtstønnende steroidebrød og løft en passende mængde jern! Hvis du holder fast i mindst en uge, så er du godt på vej mod top peak condition!

4. Skaf dig et par skræddersyede suits. Det lyder måske som noget Barney fra How I Met Your Mother ville sige, men han har helt sikkert også en pointe. Don Draper ville tage suit på til et pyjamas party, så det er bare frem med sedlerne, når du går ned til den lokale tøjbutik og investerer i en suit.

5. Bedriv hor til den helt store guldmedalje. Don Draper nøjes ikke med én kvinde! Hvis Don Draper ser en kvinde, han vil have, tager han hende uden tøven. Den selvsikre reklamemand har helst en kvinde i hver eneste by til, når han tager på forretningsrejse, og det skal du da også stræbe efter. Det er måske lettere sagt end gjort, men hvis man har fulgt ovenstående bud, burde det ikke være noget problem (eller?).

6. Få job i et top-reklamebureau. Det er nu tid at få sig et ordentligt job! Sig jobbet som sikkerhedsvagt i det lokale indkøbscenter op, og vad hen til det nærmeste reklamebureau og tilbyd dine ydelser (Dog ikke seksuelt…)! Hvis de afviser dig, tilbyder du bare en drink af den brandy, som du har gemt i din porteføljemappe, og før du kigger dig omkring, er du kreativ leder i firmaet.

7. Bevar klasse når du laver hvad som helst. Don Draper kan se cool ud, når han renser WC’et (måske fordi han gør det i en suit), og det gælder for dig, som menig dansker, at se cool ud i ganske almindelige dagligdags-situationer. Bevar klassen når du køber en busbillet eller bliver sparket i skridtet i en serie 6 kamp. Det gælder om at have stone-face ligemeget hvad uden at gå over i Harry Redknapp mode, for så er du sikker på at virke selvsikker som bare fanden.

8. Lev som det er din sidste dag på jorden. Don Draper spekulerer ikke over konsekvenserne af sine handlinger, og det burde du heller ikke. Og hvad så hvis du rammer ved siden af toilettet? Det er morgendagens Don Drapers problem! Do as you please(!)

9. Vær magtgal. Husk: magt er en god ting! Kommander med dine undersåtter, som var de pøblen anno Danmark år 1540! Senere vil de takke dig for det… Eller stikke dig i ryggen… Men who cares, det er morgendagens Don Drapers problem!

10. Vær Awesome 24-7. Hvis du har fulgt ovennævnte bud, burde dette bud ikke volde problemer! Så er du awesome, og du fortsætter bare turen mod toppen!

Måske ovennævnte ti bud er opskriften på et hjertetilfælde som 32-årig, men så kan du da sige, du har levet livet, lige inden du tager det sidste sug af cigaretten!

Du kan se Don Draper og Mad Men på TV3 Puls lørdage klokken 22.50 (eller deromkring), hvis ikke du er ude at fulde dig (Hvem placerer også en fantastisk hitserie på en lørdag! Og på Puls! Stram op!).

Eller du kan optage den på VHS bånd med dit klenodie af en video og bruge det som tømmermandstv om søndagen!

Das Zimmer direkte fra Sterling Cooper i en tåge af røg og alkohol!

Cool As Don Draper

2 thoughts on “Cool As Don Draper

  1. daszimmer siger:

    Agree, det føles næsten som om, at vi allerede har ventet en evighed på den kommende sæson! Come on already!

    Haha, nice! Du har bestemt forstand på kvali TV:) Håber du holder benene på jorden, selvom du er blevet famous i modekredse:)

    Jeg køber måske discountudgaven, da SU’en lige præcis ikke rækker til en Brooks Brothers kreation;)

    Lige over Tazzer!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s