How You Like Me Now? We Fucking Love Ya’!

‘The Heavy’ on stage

Da The Heavy den 19. januar indtog scenen i Ed Sullivan Theater i New York, havde vært på The Late Show, David Letterman, sandsynligvis ingen anelse om, hvem pokker de var.

Men da The Heavy havde opført deres fantastiske melodi How you like me now?, var Letterman hurtigt ude af starthullerne for at vise sin begejstring for især den karismatiske forsanger Kelvin Swaby.

Og til alles overraskelse bad Letterman sine engelske gæster om et ekstranummer, hvilket ikke er sket for andre bands i Late Shows’ 16-årige historie(!)

Da en kammerat sendte videoen af The Heavys Letterman-optræden over Facebook, var jeg da også lige så forundret, som bandets trommeslager, Chris Ellul, virkede til at være, da Letterman bad om ekstranummeret.

Min kammerat havde yderligere opsnuset, at The Heavy rent faktisk snart indfandt sig på Studenterhuset her i Dobbelt A, hvilket naturligvis gav mig blod på tanden.

Og ikke nok med, at The Heavy snart skulle glæde Aalborg-publikummet med deres sprøde soul-inspirerede toner; nej, billetterne havde den nette pris af en sølle halvtreller.

Billetterne blev straks bestilt, og den 12. februar ved 21-tiden begik en flok kammerater og jeg os ned mod Studenterhuset med halv-høje forventninger i bagagen.

Da vi ankom, var vi de første på stedet(!), hvilket vi dog ikke lod os anfægte af og efter at have lagt vores jakker, gik vi naturligvis i baren for at nyde en forfriskning.

Lidt efter lidt begyndte nye forventningsfulde gæster langsomt at sive ind i lokalet, og vi kunne bittert erfare, trods vores tidlige ankomst, at vi havde misset muligheden for at stå ved en af de opsatte tønder ved scenen.

Men det lod vi os dog ikke gå på af særlig længe, for mens vi stod og bevægede os lidt til den glimrende DJ Søren L’s knasende 60’er-rytmer, begyndte forsanger Swaby pludselig at bevæge sig rundt blandt publikum, som om han ledte efter remedier til den forestående koncert.

Dette skulle dog ikke være første gang, Swaby bevægede sig rundt blandt publikum, men mere om det senere.

Swaby going at it

Da Swaby og The Heavy indtog scenen, var der for alvor dømt fest og glade dage med numre som den svingende bluesballade Sixteen, den hårdtrockende No Time, reggaeansporede Cause For Alarm og de silkebløde toner fra Long Way From Home.

Selve rækkefølgen af numrene tør jeg ikke prøve at angive, da jeg var grebet af forsanger Swabys hypnotiske evner til at få involveret publikum.

Gæsterne helt i front fik hele oplevelsen med bl.a. i form af store fede sveddråber fra Swaby, der i Studenterhusets 100 grader celcius ikke kunne undgå andet end at pivsvede med sin energiske hoppen på scenen.

Under nummeret Girl, fra deres første LP Great Vengeance and Furious Fire, var det så kvindernes tur til at være i centrum, og Swaby fik da bestemt charmeret sig ind hos et par lyshårede piger i front, som han i resten af koncerten også havde et godt øje til – uden dog at nedprioritere resten af publikum.

På scenen virkede det til, at Swaby og resten af holdet morede sig gevaldigt under hele forestillingen, og humøret smittede af på publikum.

Og da vi kom til the grand finale, smed The Heavy naturligvis deres megahit på bordet i form af førnævnte How you like me now?, hvor Swaby midt i verset sprang ned blandt publikum til folks store forbløffelse.

Swaby fortsatte sangen blandt masserne, mens alle omkring den eminente sanger var ellevilde af begejstring, og sikke et punktum for en absolut superb koncert ud over det sædvanlige.

How you like me now?

Efter showet valfartede folk mod udgangen for at trække frisk luft i den råkolde danske isvinter, da Studenterhusets brændeovn havde lunet godt i flere timer.

Det tog dog ikke lang tid før ens hænder var tæt på at fryse til is under polarforholdene, og vi søgte igen indenfor for at få en forfriskning i baren.

Ikke længe efter at have bestilt en omgang Carlsberg, kom Swaby pludselig forbi og hilste på os, hvorefter jeg følte mig en smule starstruck.

Her begyndte han at skrive autografer lige ved siden af baren, mens Ellul, guitarist Dan Taylor og bassist Spencer Page hurtigt stødte til deres forsanger.

Det benyttede vi naturligvis til at smalltalke med bandet samt få deres autografer efter at have erhvervet en kopi af deres eminente album The House That Dirt Built.

Forsanger Swaby gjorde sig bemærket med at underskrive alle autografer med forskellige stilarter, mens bassist Page henrykt forsøgte at pådutte bloggens forfatter en hættetrøje.

Generelt virkede alle fire bandmedlemmer jordbundne og imødekommende, og de tog sig alle god tid med hver enkel fan, som er et prædikat jeg gerne vil udråbe mig selv som efter en heftig koncert.

The Heavy er helt sikkert mere end pengene værd, hvis det hænder, at de igen kommer forbi lille forfrosne Danmark, og halvtrelleren for koncerten var de bedste halvtreds kroner, jeg nogensinde har givet ud.

“How you like me now?” – We fucking love ya’!

Das Zimmer direkte fra Studenterhuset i 200 graders varme!

Reklamer
How You Like Me Now? We Fucking Love Ya’!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s