Solide Kvinder

Dagens vinder i skysovs: Meline Daluzyan

Dagen var onsdag – onsdag var dagen.

Tvil havde ikke noget sted at tage hen, da han er en vagabond, så han valgte klogeligt at spendere sin eftermiddag sammen med Kenneth og jeg.

TV’et var tændt!

Dawsons Creek var på, selvom jeg plagede Tvil om at skifte kanal! Det kom der en lang diskussion ud af, som for det meste omhandlede licens og DR’s nederdrægtige plan om at ruinere SU-studerende.

Endelig blev der zappet væk.

DR2, Infokanalen, Norsk TV2, Svensk Kanal 4, Nordjyske blev alle fundet for lette, og vi landede derefter på selveste Eurosport.

Her var EM i vægtløftning for kvinder under 63 kg godt i gang, selvom vægtløfteren på skærmen lignede en mand.

Det viste sig så rent faktisk at være en mand i form af Halil Mutlu fra Tyrkiet, og vi fandt det lidt mærkeligt, hvorfor han dukkede op til Europamesterskaberne for kvinder.

Men hurtigt blev lille Halil skiftet ud med robuste kvinder, der mest af alt lignede Julemandens muskuløse lille hjælpere fra Nordnorge.

Kommentator Henrik Høst virkede nogenlunde entusiastisk i sin kommentering, og man forstod godt hvorfor, for det var en herlig vanedannende sportsgren…!

Første kvinde ved vægtstangen var bulgarske Gregana Kirilova, der sandsynligvis havde arbejdet i Sofia’s kobberminer i 79 år!

Den slidte Gregana endte så også som nummer ni og sidst, og Henrik Høst påpegede også, at hun var en af de ældste i et stærkt felt.

Næste kvinde var også fra Bulgarien, som tydeligvis har stærke vægtløftstraditioner! Milka Maneva, som let kunne forveksles med sønnen i Fars Fede Ferie 2, var dog en smule yngre og stærkere end sin før omtalte landskvinde.

Hendes Bob Marley-hår foldede sig flot ud, da hun med elegance og glimrende teknik overgik Gregana Kirilova med flere kilo.

“Hvordan skulle nogen kunne overgå det?”, spurgte vi os selv! Det skal så siges, at Tvil var taget til frisør på dette tidspunkt, men Kenneth og jeg var stadig opslugte af denne fascinerende sportsgren.

Armenske Meline Deluzyan var næste levende billede på vægtskålen! Han… Hun var tydeligvis Inter-fan, da hun havde et Internazionale-håndklæde, og hendes øjenbryn var mere buskede end Andy Rooneys fra “60 Minutes”!..!

Hun kunne godt forveksles med en græsk testosteronspisende mandlig bodybuilder, der havde boet i en grotte halvdelen af sit liv, men hendes evner på vægtløftning-arenaen skulle ikke undervurderes, da hun i første løft lå sig solidt i spidsen for konkurrencen.

Ind imellem fik vi nogle interessante informationer om vægtløftning kastet i ansigtet, men det eneste jeg kan huske var, at vægtløfterne bliver bedømt af tre dommere, og at østlandene, mærkeligt nok, er de mest dominerende i sportsgrenen.

Tyrken Sibel Simsek dukkede nu op fra omklædningsrummet, og det var da rart at se en kvinde, som rent faktisk lignede en kvinde… Simsek var også ganske habil og lå sig i top tre med en stærk præstation ved vægtstangen.

Pludselig dukkede der noget så kuriøst som en skandinav op i form af norske Ruth Kasirye, som formodentlig var fra det afrikanske opland, men havde bestemt sig for at stille op for Norge, da det jo var EM.

Slutræset stod mellem Kasirye, Simsek, Maneva og vildmennesket Daluzyan, og hvilken spænding det viste sig at blive…

Nordmanden måtte hurtigt give op og endte som nummer fire, mens Sibel Simsek måtte give fortabt ved 127 kg, hvor det så ud som om, hun fik en fiber.

Så var det nu mellem Milka og Meline (Lyder som en dårlig polsk B-film á la Thelma and Louise), og her trak armenske Daluzyan sig sejrsrigt ud af duellen.

Hun havde de bedste vendinger og teknikken var fremragende, da hun løftede omkring 130 kg!! Hendes lårbasser, der var på størrelse med katakomberne i Tower of London, kunne dog ikke holde til 134 kg, som hun tydeligvis kun prøvede at tage for at vise sig… Tsk tsk!

Så sympatiske Milka måtte nøjes med en andenplads, mens vores favorit Simsek fuldendte top 3…

Resultater for Europamesterskaberne i Vægtløftning for kvinder under 63 kg:

1. Meline Daluzyan, Armenien
2. Milka Maneva, Bulgarien
3. Sibel Simsek, Tyrkiet
4. Ruth Kasirye, Norge
5-8. En masse mandlige kvinder, der lignede en horde orgrer fra Ringenes Herre
9. Gregana Kirilova, Bulgarien

En livsbekræftende og inspirerende eftermiddag var slut på Eurosport.

Das Zimmer direkte fra Europamesterskaberne i vægtløftning for kvinder blandt overraskende meget kropshår og skægvækst.

Solide Kvinder

3 thoughts on “Solide Kvinder

 1. Camilla siger:

  Sejt…. – jeg må klart stille op næste gang… for der kan da ikke være lang vej igen, når jeg nu tager 18 kg. i bænkpres😛

 2. daszimmer siger:

  He he! Nej, 127 kg venter lige om hjørnet..

  Det hjælper så også at gro skæg og skrumpe til 1.30 i højden! Så har du ca et billede af den normale kvindelige vægtløfter :s

 3. Camilla siger:

  Ahh… men jeg er sikker på min overflod af mandlige kønshormoner kan hjælpe mig på vej…😉 og sådan et par vægte kan vel få mig til at falde lidt sammen… jojo, det er en klar mulighed, hvis det ikke går med huminf.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s