Fulham & Den Faretruende Nedrykning

April 2007 – Lawrie Sanchez bliver hentet til Fulham som korttids-afløser for Chris Coleman, og en kolossal nedtur venter forude .

Sommeren 2007 – Sanchez får en transfersum på ekstravagante 25 millioner pund at handle for, og det ligner lysere tider på The Cottage, som i de senere år havde oplevet en mindre nedgangsperiode.

Syv måneder senere ser virkeligheden anderledes ud. Fulham ligger i øjeblikket på en lidet flatterende 19. plads, og manager Lawrie Sanchez er for længst skiftet ud med, den af danske fans bekendte, Roy Hodgson.

Formøbling af en formue

Det begyndte allerede at gå ned af bakke under Chris Coleman, men det tog for alvor fart under nordirske Sanchez. 25 millioner engelske pund skød Fulham op som et af de mest spenderende hold under sommeren 2007, da Sanchez gik på shoppingtur indenfor især Nordirske “esser” og middelmådige Championship spillere.

Man kan argumentere for, at Chris Coleman aldrig fik de helt store midler at begå sig med på transfermarkedet, og derfor finder undertegnede det især besynderligt, at en inkompetent primitivt-spillende manager som Lawrie Sanchez blev bevilliget 25 millioner pund (Prøv at spørg om jeg er Sanchez-fan).

En lille hjerneblødning af ejer Mohammed Al-Fayed, og selvom jeg så en nedadgående spiral under Coleman, var det ikke svært at se skriften på væggen, da Sanchez f.eks. valgte at spendere 6 millioner pund på floppet Diomansy Kamara, som tidligere, uden succes, havde forsøgt sig i Premier League…

Derudover valgte Sanchez at hive hele fire nordirere ind i form af Aaron Hughes (A.Villa), David Healy (Leeds), Steven Davis (A.Villa) og Chris Baird (Southampton). Davis lignede et udmærket køb, men har vist sig slet ikke at kunne gøre en forskel i motorrummet på Fulhams midtbane, og er nu lejet ud til Glasgow Rangers.

Chris Baird har overhovedet ikke kunne følge med i tempoet, og har gjort sig vældig upopulær ved at koste op til flere mål samt komme i kambolage med publikumsyndlingen Jimmy Bullard. “Bomberen” David Healy er simpelthen bare overmatchet, og har langt fra vist samme målform som for det nordirske landshold..

Til gengæld har Hughes, sammen med Danny Murphy (Som ironisk nok var gratis), været blandt de bedre indkøb, men for andre folk som sydkoreanske Seol Ki-Hyeon (med verdens laveste bundniveau), kantspilleren Hameur Bouazza, skildpadden Dejan Stefanovic og evigt skadede Lee Cook har succesen været til at overse..

The New Guy On The Block

Efter at Fulhams dårligste manager nogensinde har forladt Craven Cottage, er, som nævnt før, Roy Hodgson kommet til. Den garvede brite har heller ikke fået den bedste start, men det lykkedes da at vinde en kamp for første gang i evigheder, da Villa blev sendt hjem til Birmingham med et 1-2 nederlag!

Desuden har man også set betydelig fremgang på transfermarkedet, selvom Hodgson fik en mindre pose penge at handle for. Danske Leon Andreasen og norske Brede Hangeland er blandt de nye ansigter på træningsbanerne ved Motspur Park, og de er da også begge gået direkte ind i startopstillingen med en anden attitude en f.eks. den skotskbundne Steven Davis..

To nye angribere (Eddie Johnson & Erik Nevland.red) er også hentet ind til en meget formsvag frontkæde. Dog er jeg lidt bekymret over, hvorfor vi hentede tudsegamle Jari Litmanen til London, men han kan jo sikkert dele ud af sin erfaring, og så var han gratis..

Men siden sejren over Villa, er vi løbet ind i det ene nederlag efter det andet, og Fulham ligger nu seks point under stregen, hvilket f.eks. fik Kanal 5’s fodboldspeaker til at dømme dem som sikre nedrykkere sammen med bundproppen Derby.

Så det ser sort ud, og Fulham kan kun redde sig ved at vinde nogle særdeles vigtige nøglekampe i et slutprogram, der inkluderer følgende kampe:

Blackburn Ude (Spilles i dag, og Fulham er ikke engang bagude efter 30 minutter!)

Everton Hjemme (Måske en hjemmesejr, men det bliver svært)

Newcastle Ude (Hvis Newcastle fortsætter sin krisesæson, kan der vente 3 overraskende point)

Derby Ude (Skal simpelthen give 3 point, hvis der skal gøre forhåbninger om at blive blandt de bedste)

Sunderland Hjemme (Samme som mod Derby)

Reading Ude (Endnu en nedrykningskandidat, men en svær udebanekamp – Uafgjort er nok mit bedste bud)

Liverpool Hjemme (Ikke mange chancer her selvom Liverpool er stinkende dårlige til tider – Torres “voldpuler” formodentlig hele forsvaret, så jeg håber, han er skadet)

Manchester City Ude (Ikke meget håb, da City samtidig kæmper for europæisk deltagelse)

Birmingham Hjemme (3 point skulle være muligt, men det kan allerede være slut på det her tidspunkt)

Portsmouth Ude (Pompey har måske ikke noget at kæmpe for på dette tidspunkt, og derfor kan man håbe på en sjælden udebanesejr)

Der forekommer nemme kampe på papiret, men Fulham skal virkelig oppe sig, hvis de skal stå distancen…

Jeg håber stadigvæk, men håbet svinder for hver runde uden point..

COYW!

Das Zimmer direkte fra Craven Cottage i en spillemæssig krise.

Fulham & Den Faretruende Nedrykning

2 thoughts on “Fulham & Den Faretruende Nedrykning

  1. Bach siger:

    Fulham går en dunkel tid i møde! Håber dog, ikke mindst for din skyld, at de klarer den i Premier League! Intet tyder dog på det, da opturen efter tilgangen af bl.a. Hangeland og Andreasen på det skammeliste er udeblevet.

    Bach – kiggende fra toppen af Premier League ned på bundpropperne, som desperat forsøger at trædde vande, for at redde deres ligegyldige liv😉

  2. daszimmer siger:

    Tror snart det er slut desværre, men håb har man vel altid… Det er jo så heller ikke nemt, når man får alle dommerkendelser mod en… Mod Man U var der klasseforskel, men både mod Villa og Newcastle blev modstandernes mål anerkendt, selvom der var begået forseelser inden! :s

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s